Bjorn Franken

Bouwjaar:
1981, toen geluk nog heel gewoon was.

In het bezit van:
– Een portie humor met mayonaise?
– Een een-of-ander vaag diploma
– Een goudvis met watervrees
– Een fonkelnieuwe skelter

Levensverhaal:
Meneer Franken werd geboren in 1981 en z’n eerste woordjes waren: “Breng me een microfoon!”. Hij had trouwens behoorlijke flaporen maar dat kan ook komen omdat hij achterstevoren op de ooievaar zat. Zijn volgnamen zijn trouwens Bokito en Chewbaka. Hij heeft meer haren op zijn borst dan op zijn schedelpan.

Hij speelde nooit verstoppertje vroeger, want niemand kwam hem zoeken. Z’n hobby is korfbal, maar helaas viel hij al snel door de mand. Verder denkt hij altijd heel goed na voordat ie iets stoms zegt en is hij verslaafd aan Duitse krimi’s, en haalt hij zelfs na een aflevering van Derrick de vingerafdrukken van de afstandbediening. Hij denkt trouwens nog steeds dat Derrick op 85 jarige leeftijd om het leven kwam door een misdrijf dat gepleegd werd door de butler…

Nu, na een paar jaar, overweegt hij zijn zusje weg te doen, omdat zijn goudvis er allergisch voor is.

Hij stapt regelmatig met het goede been uit het verkeerde bed en houdt van gezond eten: Het aantal doperwtjes opgeteld bij het aantal macaroni-elleboogjes moet gelijk zijn aan de naar boven afgeronde AEX-index van vandaag. Ten tijde van de kredietcrisis valt Björn dan ook kilo’s af. Hij noemt het “de magere jaren“.

De muziek kriebels kwamen in de jaren 90. In Nijmegen begonnen de werkzaamheden bij piratenzenders, daar had je trouwens deejays met een houtenbeen en een lapje voor één oog. Hij praat trouwens zelf af en toe ook als een rauwe papagaai.

De Björn Franken-fanclub heeft binnenkort weer een meeting. Zin om ook te komen? Je bent van harte welkom in de telefooncel op de Waalkade in Nijmegen. De uitnodigingen worden komende week via Hyves verstuurd.

DJ ervaring:
Ongeveer 20 jaar !
– Radio Nijmegen
– Melody FM
– Studio Anna, Oss
– Omroep Groesbeek
– Web FM
– RTV Totaal

Nu te horen:
Omroep Land van Cuijk!