Geschiedenis

Jungletime bestaat al sinds 1998! Ooit begonnen als danceprogramma bij de lokale omroep Radio Nijmegen, maar al snel een 4 uur durend live-programma vanuit het ziekenhuis Bernhoven te Oss. Daar schreef Bjorn geschiedenis met zijn toenmalige radiopartner Erik Wille met vernieuwende items als “Britneys Britnews”, “Horoscopelarij” en “Pizzatime!”. Wekelijks werd er live pizza besteld. Al snel stonden ze bij de pizzaboer bekend als de Cliniclowns van de ziekenomroep.

Vaak waren er gasten die de jocks gezelschap hielden tijdens de late zondagavond uurtjes. Een vaste bezoeker was het asosiale typetje “Pieter Vermeulen”. Maar andere vaste gasten waren Paul Jambers en Chriet Titulaer en nog vele anderen.

Jungltime verhuisde begin 2006 naar Groesbeek, alwaar een enorm publiek bediend wordt met nieuwe items als “De koffieroddels”, “Bizar in het nieuws” en “The celebrity & Showfacts”.

Vanaf Januari 2010 zijn de heren geland bij RTV Totaal. Deze radiozender bestaat sinds de jaren 90 en verdiende veel naamsbekendheid door het maken van controversiële jongerenprogramma’s als etherpiraat. Na jaren radiostilte werd in 2010 nieuw leven ingeblazen als legaal internetradiostation. Toen zijn Björn en Erik verhuisd om ook een radioprogramma te komen maken bij deze dinosauriër onder de radiozenders! Na vele fusies en overnames stopt Totaal te bestaan en verhuisden de mannen naar de omgeving Cuijk.

Daar vonden de heren aansluiting bij de mooiste lokale omroep van deze regio: Omroep Land van Cuijk. Na enkele jaren radio gemaakt te hebben en samen zelfs een carnavalsplaat uitgebracht te hebben met Johan Vlemmix besloten Erik en Bjorn om solo verder te gaan en nieuwe wegen te verkennen.

Bjorn zet sinds april 2020 het radioprogramma Jungletime voort met zijn deejaycrew.